· 300 гр.овче кисело мляко
· сокът от един лимон
· Ѕ ч.л. бял пипер
· 1 глава чесън
· 300 мл олио
· 3 ч.ч. настъргани хлебни трохи
· 100 гр. смляни орехови ядки
· 5 твърдо сварени яйца
Поставете настърганите трохи от стар бял хляб в подходящ съд и ги накиснете в киселото мляко.Добавете почистените и пасирани през преса скилидки чесън, сока от един прясно изцеден лимон,пипера и солта.Пасирайте с миксер до получаването на гладка смес.Използвайте миксера и разбиите сместа,като добавите олиото на тънка струйка.Накрая смесете смлените ,предварително запечени орехови ядки.Напълнете разделените на половинки сварени яйца с 1 с.л. от сместа и захлупете с жълтъка.Украсете с китка магданоз,налейте си една ракия и я споделете с приятели.
През лятото може да опитате тази рецепта,като смените яйцето с половинка от почистен пресен градински домат и голяма мастика с кристалчета.
29.03.2012 20:38
замени мастичката,защото аз много не я обичам-
поздрави за прекрасната рецепта:)))