Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2014 18:30 - Ще се събуди ли Америка, за да избегне осъждението? (Това се отнася и за всяка друга нация)
Автор: plamenshopov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3618 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.10.2014 18:32


Ще се събуди ли Америка, за да избегне осъждението? (Това се отнася и за всяка друга нация)

image

Йонатан Кан в книгата си „Предвестник“ (Harbinger) разкрива това, което той нарича "древна мистерия, която крие тайната на бъдещата Америка и рухването на световната икономика."

"Преди унищожаването на Израел като нация, древния Израел получи девет предвестници, пророчески предзнаменования на предупреждение. Същите девет предвестници сега се проявяват в Америка с непосредствени последици за крайното време на изпълнение."

Ключът към декодиране на предвестниците, казва той, се намира в разбирането на привидно безвредни думите на пророк Исая 9:8-10. Kакво означава това за Израел и как историята изглежда се повтаря в Америка днес?

"Господ изпрати слово на Яков; И то свърхлетя и върху Израил. И всичките люде ще го познаят, дори Ефрем и жителите на Самария, които гордо и с надменно сърце казват: Кирпичите паднаха, но ние ще съзидаме с дялани камъни; Черниците се изсякоха, но ще ги заменим с кедри."

Тези думи бяха изречени първо от лидерите в Израел и в отговор на ограниченото нахлуване на Асирия в земите на Завулон и Нефталим – атака, за която пророк Исая казва ясно е всъщност част от осъждението на Бог срещу вероотстъпничеството. Бог не иска да унищожи нацията, но да я събуди, заради отстъплението.

Но, Израел не взема поука от станалото. Вместо това, реакцията на хората в Исая 9:10 е един акт на неподчинение. Тухлените сгради бяха съборени, но те обещаха да ги изградят по-големи и по-добре. Малките черниците може да са били изкоренени, но те обещаха да засадят по-големи и по-добри кедри на тяхно място.

Бог говори на израелтяните чрез Исая (Господ изпрати слово на Яков) и обяснява какво ще се случи в резултат на тяхната гордост и арогантност и нежеланието да се вслушат в „предвестника“: по-големи и по-мощни атаки ще последват. Защото нито Северното царство на Израел, нито южното царство на Юда наистина се покайват, първото е в крайна сметка пометено от асирийските нашественици и хората са изведени в плен от вавилонците в продължение на 70 години.

Да наблегнем на предупрежденията на Предвестника.
Какво е Предвестник? Това е предупреждение, знак предвещаващ осъждение.

Премахване на защитата на Израел, доведе до осъждение, но това осъждение не доведе до покаяние. Тук ние виждаме арогантността на хората. Те казват: кирпичите паднаха, но ние ще построим с здрави камъни и ще бъдем по-силни. Арогантността на техните сърца е много силна. Това е открито неподчинение. Това е реакцията на древния Израел на тяхното отстъпление и на първото нахлуване на асирийците.

Този относително труден за разбиране стих от Писанието държи тайната на болката и страданието, която Америка преживя през 11 Септември, 2001.

Лидерите на Америка несъзнателно, отварят врата на изпълнение на това пророчество, с изговаряне думи от Библията, които те не разбират? Те цитираха публично стиховете от Исая 9:10.

Америка, както древния Израел се е отдалечила много от Бог.
Ние станахме световен износител на порнография. Ние станахме лидери в подкрепата на хомосексуалността. Ние както древния Израел (израелтяните принасяха децата си, като жертви на бога Молох) допуснахме 50 мил. деца да бъдат убити в майчината утроба.

Както хората от древния Израел, въпреки Божиите благословения, извършиха фатална грешка, обърнаха гръб на Бог, така и ние също като нация, сме се отвърнали от Бога. Ние също, като нация, сме Го премахнали от живота си. Стъпка по стъпка, сме Го отстранили от нашата култура, от нашето правителство, от нашата икономика. Ние също сме Го изключили и от живота на нашите деца. Направихме Бог непознат. Ние Го заменихме с други богове и идоли - на плътски удоволствия и желания, насилие, богатство, безразборните сексуални контакти. И както Израел, изоставихме пътищата на Бога и законите на Бога за морален живот.

Но какво общо има това с Америка? – да, има, особено това, което преживя САЩ на 11 Септември, 2001 и насам? Йонатан Кан е намерил някои поразителни паралели. Паралелите са наистина зашеметяващи. В действителност, те са съкрушителни по брой и точност. Аз съм убеден, Бог се опитва да каже нещо на Америка и Йонатан Кан е открил ключът към отключване на „Предвестника“.

Да не се обърне внимание на предупреждението от Бог, това е най-лошото нещо, което може да се случи и нищо не може да предотврати осъждението. Това е много тежка и заплашителна ситуация.

На 11 Септември, 2001 Америка беше потресена от вражеска атака и разрушение на двата небостъргача (Twin Towers) на световния търговски център в Ню Йорк. Беше ли това Божествен повик за събуждане или беше случайност? Да, това беше знак от Бога!

В пророк Исая, Бог говори за Асирия като казва: Горко на асириеца, жезъла на гнева Ми, тоягата, в чиято ръка е Моето негодувание! (Исая 10:5,6)

Асирия е безбожна, но Бог я използва да бъде Негов инструмент за наказание на народите. Но после казва: Затова, когато свърши Господ цялото Си дело Над хълма Сион и над Ерусалим, ще накажа, плода на надменното сърце на асирийския цар. (Исая 10:12)

Това е началото на Божието осъждение над Израел чрез нечестиви хора, за да накара неговите избрани да се събудят.

Какво стана в Америка?
Лидерите на Америка и Ню Йорк се събраха на мястото на Търговския център (Ground Zero) и дадоха тържествено обещание: Ние ще построим нов небостъргач на свободата, по-голям и по-мощен. Ние ще покажем на света, че сме силни.

Дали САЩ ще последва стъпките на древния Израел с дух на неподчинение срещу Бога, което ще доведе до все по-тежки присъди?

Дали Америка е в опасност от предстоящо осъждение? Какво трябва американците да научат, за да може да се попречи на падението на тяхната нация както древния Израел, който не се вслуша в Божиите предупреждения?

Това предупреждение за Израел, в което Йонатан Кан намира подобни паралели с Америка, отнася ли се и за други нации? Да, отнася се. Ето какво Бог казва в словото Си:

„Когато бих рекъл за някой народ или за някое царство да го изкореня, съсипя и погубя, ако оня народ, за който съм говорил, се отвърне от злото си, Аз ще се разкая за злото, което съм намислил да му сторя. А когато бих рекъл за някой народ или за някое царство да го съградя и насадя, ако извърши това, което е зло пред Мене, като не слуша гласа Ми, тогава ще се разкая за доброто, с което рекох да го облагодетелствувам.“ (Еремия 18:7-10)

„Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата; за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело.” (2 Тимотей 3:16-17)

Jonathan Cahn - The Harbinger: The Ancient Mystery That Holds the Secret of America’s Future
https://www.youtube.com/watch?v=kuUEPdyXvb0
http://www.rightwingwatch.org/category/people/jonathan-cahn
https://www.youtube.com/watch?v=iE3hqqdQt88

Благословение!

http://bojieto-slovo.blogspot.com 



Тагове:   предвестник,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1827146
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930